WORKSHOPS

WE MOGEN WEER!!!

 

Zin in een leuke creatieve morgen, middag of avond? In je eentje, met je vriendinnen, je collega’s of je familie?  Bij Cateautje ben je van harte welkom! Kijk hieronder voor informatie over de verschillende workshops, van porselein stippen tot schilderen op hout en nog veel meer….

 

Heb je een keus gemaakt of wil je meer informatie? Mail (info@cateautje.eu) of bel (06-52070687) me dan. Of stuur me een berichtje via Messenger of WhatsApp. 

 

Ben je zelf met een groep van minimaal 3 tot 5 personen, dan reserveer ik graag een dagdeel speciaal voor jullie!

 

 

->Neem contact op<-

 

 

Het actuele aanbod workshops:

 

Dikke Dieke stippen

 

Cateautje stipt (stippen met porseleinverf of met acrylverf)

 

Porselein beschilderen

 

Keracoat

 

Servettentechniek op houten paneel

 

Schilderen op houten paneel

 

Krijtverf en betonlook

 

“Schelpencreaties”

 

Huisjes!

 

Babyshower

 

 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle workshops?
->Like dan de pagina op Facebook<-

 

 


Op zoek naar een creatieve workshop voor een grotere groep tijdens uw bedrijfs- of personeelsuitje, uw familie- of vriendendag, een babyshower of vrijgezellenfeest? Ook dat is mogelijk. Alle aangeboden workshops hieronder zijn mogelijk voor grotere groepen, echter alleen op  locatie. 
Staat uw workshop er niet tussen of heeft u speciale wensen? In overleg wordt een workshop op maat samengesteld! Hierin is veel mogelijk, qua activiteit maar ook qua budget.
->Neem contact op<-

DIKKE DIEKE STIPPEN

Dikke Dieke stippen (beeldje)

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het beschilderen van de alom bekende dikke dames. De beeldjes van deze vrolijke vrouwen worden ook wel Nana’s genoemd. Nana’s staan symbool voor sterke en vrije vrouwen.

Mijn dikke dames hebben de naam Dikke Dieke gekregen, op aanraden van mijn kleinzoon van 3. Het  beeldje is van keramisch gips en staat op een houten sokkel. De totale hoogte inclusief sokkel is 17 cm.​

Tijdens de workshop bij Cateautje maken we er een creatieve en gezellige boel van. We gaan aan de slag met acrylverf,  stipstokjes en fijne penselen. Voor het hele fijne werk liggen er acrylmarkers klaar. Na afloop krijg je een potje vernis mee, om het beeldje thuis af te lakken.

De workshop is ook zeker leuk voor een vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of als vriendinnenuitstapje.

De workshop is inclusief onbeperkt koffie, thee en iets lekkers voor erbij, jouw eigen Dikke Dieke, een potje vernis om het beeldje thuis af te lakken en natuurlijk heel veel gezelligheid en creativiteit!

 

Duur                                                     : 2 tot 2,5 uur
Minimum aantal deelnemers       : 2
Maximum aantal deelnemers      : 7
Kosten workshop                              : € 34,50 incl. alle benodigde materialen
Meld je aan!

CATEAUTJE STIPT

Wat is stippen?

De nieuwste rage van dit moment is stippen. Het stippen is oorspronkelijk afgeleid van de kunst van de Aboriginals, die met hun schilderijen met stippen hun verhalen vertelden.

Waarop ga je stippen?

Bij Cateautje kun je kiezen uit 2 mogelijkheden:

Stippen met porseleinverf

Tijdens het stippen met porseleinverf ga je aan de slag met een porseleinen ondergrond, zoals een theetipje, een gebakbordje of een cakeschaaltje. Je leert de techniek van het stip in stip zetten en je krijgt tips en tricks zodat je er thuis mee verder kunt. Want dat je er niet meer mee kunt stoppen, dat is zeker! Stippen is namelijk erg verslavend!

Stippen met acrylverf

Bij de meeste workshops (op porselein of glas) wordt gebruik gemaakt van porselein- of glasverf. Tijdens déze workshop van Cateautje Stipt wordt gewerkt met acrylverf, waardoor het mogelijk is op andere ondergronden te werken, zoals hout, MDF, papier maché, stenen of papier…de mogelijkheden zijn eindeloos.

Mmmmmmm……

Tijdens de workshop leer je de stip-techniek op een ondergrond naar keuze. Niet alleen een hele leuke, maar ook een gezellige en zeer verslavende bezigheid, waarbij  een kopje koffie of thee, met natuurlijk iets lekkers, niet ontbreken!

Duur                                                     : 2 tot 2,5 uur
Minimum aantal deelnemers       : 2
Maximum aantal deelnemers      : 7
Kosten workshop                              : € 25,- incl. alle benodigde materialen
Meld je aan!

PORSELEIN BESCHILDEREN

Tijdens de workshop porselein beschilderen ga je een porseleinen ondergrond beschilderen met een afbeelding naar keuze. Cateautje heeft diverse ondergronden waaruit gekozen kan worden. Heb je nog geen idee, wat je wilt gaan maken, geen probleem! Er zijn voldoende voorbeelden aanwezig om inspiratie op te doen.

Duur                                                     : 2 tot 2,5 uur
Minimum aantal deelnemers       : 2
Maximum aantal deelnemers      : 7
Kosten workshop                              : € 25,00 incl. alle benodigde materialen
Meld je aan!

KERACOAT

Keracoat is een verharder; een product om allerlei absorberende materialen als textiel, papier etc. hard te maken.

Het is een lijm; doordat het een polyvinyl acryl is heeft het een groot lijmend vermogen.

Het is een vernis of verf; de transparante KeraCoat kan gebruikt worden als vernis en door de pigmenten die aan de transparante KeraCoat worden toegevoegd heeft het een enorm dekkend vermogen.

Het werken met Keracoat biedt eindeloze mogelijkheden: abstract , figuratief, een schilderij of beeld, het kan allemaal. Tijdens een workshop maak je  kennis met verschillende

technieken, wordt overlegd over kleur en stijl. En op het einde ga je natuurlijk naar huis met een mooi, eigengemaakt werkstuk!

 

Bekijk hier verschillende workshops

Servettentechniek op houten paneel 

Tijdens deze workshop zoek je als eerst een of meerdere servetten uit, waarmee je wilt gaan werken. Daarna schilder je het houten paneel (25 x 35 cm) met krijtverf in een door jou gewenste kleur.  Vervolgens ga je aan de slag met het servet: scheuren, knippen en bedenken waar je wat wilt plakken op het houten paneel. Door middel van de decoupagetechniek bevestig je alle delen op het houten paneel en klaar is je eigen decoratie voor in huis of voor buiten!

 

Tijdens de workshop wordt alles stap voor stap uitgelegd, dus ook (of juist) als je geen ervaring hebt, kom je gegarandeerd thuis met een persoonlijk werkstuk! Tijdens de workshop wordt gezorgd voor koffie/thee en iets lekkers voor erbij. En je hoeft zelf niets mee te brengen aan materialen, daar wordt door ons voor gezorgd!

 

Interesse? Meld je dan aan via onderstaande knop, bij voldoende aanmeldingen plannen we samen een datum. I.v.m.  de richtlijnen van het R.I.V.M. vindt de workshop altijd overdag plaats, op een overdekt plekje in onze tuin.  Het maximaal aantal deelnemers is op dit moment 4 personen.

 

Duur                                                     : 2 tot 2,5 uur

Minimum aantal deelnemers       : 2

Maximum aantal deelnemers      : 4

Kosten workshop                              : € 25,00 incl. alle benodigde materialen.

Meld je aan!

SCHILDEREN OP HOUTEN PANEEL

Hoe leuk zijn deze vrolijke kippen op stok!

Tijdens de workshop ga je werken op een houten paneel van ongeveer 40 x 40 cm. Omdat de basis al op het paneel is gemaakt, kan iedereen -ook mensen die nooit schilderen- deze kippen maken. Je gaat aan de slag met acrylverf, tekenen met een fineliner, stempelen, sjabloneren en tot slot ga je stippen rondom de kippen.. Het resultaat: een persoonlijk paneel, geheel naar eigen smaak gemaakt!

Duur                                                     : 2,5 tot 3 uur
Minimum aantal deelnemers       : 3
Maximum aantal deelnemers      : 4
Kosten workshop                              : € 30,00 incl. alle benodigde materialen
Meld je aan!

KRIJTVERF EN BETONLOOK

Staat er bij jou nog een vaas en/of kamerdecoratie te wachten op een make-over? Een schilderijlijst, een klein kastje, een krantenbakje of…..? Dan is deze workshop iets voor jou.

Als je kiest voor de betonlook, leer je hoe je een door je zelf meegebrachte vaas/kruik een robuuste, betonlook uitstraling kan geven.

Kies je voor de krijtverf, dan mag je een door jezelf meegebracht voorwerp omtoveren tot een echte blikvanger voor in je huis. Je gaat primeren, verven, eventueel doorschuren en tot slot waxen.

Er nemen maximaal 6 personen deel, zodat er voor iedereen voldoende aandacht is. En natuurlijk zorg ik voor een kopje koffie/thee met iets lekkers erbij.

Duur                                                     : 2 tot 2,5 uur
Minimum aantal deelnemers       : 2
Maximum aantal deelnemers      : 6
Kosten workshop                              : € 25,- incl. alle benodigde materialen
Meld je aan!

SCHELPENCREATIES

Op zoek naar een mooie decoratie voor in je huis? Voor de woonkamer of juist voor een van de andere ruimtes in je huis? Bij Cateautje heb je keuze uit 2 verschillende workshops met schelpen. 

De eerste

Het bord waarop de schelpen komen, krijgt eerst een romantische of juist robuuste uitstraling doordat je het gaat verven met krijtverf, waarbij je keuze hebt uit verschillende kleuren. Vervolgens kies je een vorm die je op het bord wilt gaan maken. In het voorbeeld is dit een hart, maar alles is in principe mogelijk. Zo is het leuk om bijvoorbeeld een vuurtoren of zeepaardje te maken van de schelpen.

De tweede.

De tweede workshop is een superleuke workshop, waarbij je aan de slag gaat met schelpen, jute, raffia en nog veel meer materialen op een doek van 30 x 30 cm. Het resultaat: een persoonlijk schelpendoek met 9 verschillende vlakken!

Al met al twee leuke, afwisselende workshops met als resultaat een door jezelf gemaakte decoratie voor in je eigen huis of om cadeau te doen aan iemand die je lief is!

Duur                                                    : 2,5 tot 3 uur
Minimum aantal deelnemers       : 3
Maximum aantal deelnemers      : 7
Kosten workshop                              : € 25,00 incl. alle benodigde materialen
Meld je aan!

Huisjes!

  Je ziet ze tegenwoordig in elke woonwinkel. Maar het is veel leuker om ze zelf te maken. Houten  huisjes….beschilderd met acryl- of schoolbordverf, behangen of met een servet versierd…met tekst of juist een afbeelding of allebei…met raampjes en deurtjes getekend….

 

 

Mogelijkheden te over om jouw persoonlijke huisjes te maken! Tijdens de workshop krijg je 3 huisjes die je kunt bewerken. Wil je extra huisjes? Dat kan! Geef dit van tevoren even door, voor € 5,00 krijg je 2 kleine huisjes extra!

 

Duur                                                     : 2,5 tot 3 uur
Minimum aantal deelnemers       : 2
Maximum aantal deelnemers      : 4
Kosten workshop                              : € 25,- incl. alle benodigde materialen

 

Meld je aan!
Facebook

BABYSHOWER

Hoera! Er is een baby op komst! Wat is er leuker dan dit te vieren met een babyshower?

 

Is je zus, je collega of je beste vriendin in verwachting, doe haar dan zo’n feestje cadeau. Naast het zorgen voor lekkere hapjes en drankjes en het geven van cadeautjes is het leuk om met z’n allen iets te maken voor de aanstaande mama en haar kindje.

 

 Geen idee?

Mocht je er alleen niet uitkomen, neem dan contact met me op! Samen gaan we kijken wat de aanstaande mama leuk vindt om te doen en ook leuk vindt om te krijgen. Zo wordt de babyshower een persoonlijk feestje, met als eindresultaat een uniek cadeau voor mama en kindje!

 

Wat zijn de kosten?

Omdat elke babyshower anders is, zijn de kosten ook telkens anders. Dit is afhankelijk van het aantal “deelnemers” en van de activiteit. Als vaststaat wat de activiteit gaat worden en hoeveel deelnemers er zijn, wordt een prijs afgesproken. Mocht je een bepaald budget hebben, waar je binnen wilt blijven, laat het me dan weten. Voor elk budget is het mogelijk een leuke activiteit te verzinnen!

 

Enkele ideeën

Vlaggetjesslinger handletteren / kinderkamerkunst maken / milestonecards maken / schilderijtje van stofjes en vilt

Neem contact op

Om rekening mee te houden!

 

  • Bij de prijs van de workshops zitten alle materialen, koffie, thee en iets lekkers inbegrepen, tenzij anders aangegeven.
  • De prijzen zijn incl. BTW.
  • Bij workshops op locatie binnen een straal van 10 kilometer van Well worden geen reiskosten in rekening gebracht.
  • Ligt je locatie op meer dan 10 kilometer van Well, dan brengen we reiskosten in rekening. Deze worden berekend over zowel de heen- als terugreis en bedragen 0,19 cent per kilometer.
  • Op eigen locatie zorgt de klant zelf voor koffie en thee. Cateautje zorgt voor iets lekkers voor erbij!